Waterontharders zijn de laatste jaren steeds populairder geworden in Nederland. Veel mensen hebben last van hard water in hun huis en willen hier graag vanaf. Maar wat zijn nu eigenlijk de kosten en besparingen van het gebruik van een waterontharder? In dit blogartikel zullen we hier dieper op ingaan.

Wat is een waterontharder?

Een waterontharder is een apparaat dat ervoor zorgt dat het harde water in je huis wordt omgezet in zacht water. Hard water bevat veel kalk en mineralen, wat kan zorgen voor vervelende kalkaanslag op bijvoorbeeld je kranen, douchewand en vaatwasser. Een waterontharder filtert deze kalk en mineralen uit het water, waardoor je geen last meer hebt van kalkaanslag. De kosten van een waterontharder kunnen variëren, afhankelijk van het type en de grootte van de waterontharder. Gemiddeld ligt de prijs tussen de €500 en €2000. Dit lijkt misschien een grote investering, maar bedenk je eens hoeveel geld je bespaart op schoonmaakmiddelen en vervanging van apparaten door kalkaanslag. Daarnaast gaat een waterontharder gemiddeld 15 tot 20 jaar mee, dus op de lange termijn bespaar je ook nog eens flink op kosten.

De besparingen van het gebruik van een waterontharder

Naast de besparing op schoonmaakmiddelen en vervanging van apparaten, zijn er nog meer voordelen van het gebruik van een waterontharder. Zo gaat je wasgoed langer mee, omdat er geen kalkresten achterblijven in de stof. Ook zorgt zacht water voor een betere werking van je huishoudelijke apparaten, waardoor ze langer meegaan en minder energie verbruiken. Dit kan op jaarbasis flink schelen in de kosten.

Geniet van zacht water met een waterontharder

Kortom, de kosten van een waterontharder kopen zijn misschien hoog, maar de besparingen op de lange termijn maken het zeker de moeite waard. Daarnaast geniet je van vele voordelen, zoals een langere levensduur van je apparaten en minder gebruik van schoonmaakmiddelen. Wil je ook genieten van zacht water in je huis? Dan is het zeker de moeite waard om een waterontharder te kopen. Bekijk het aanbod van Amysoft voor hoogwaardige waterontharders en ontdek zelf de voordelen!